درج شده توسط: روابط عمومی

در راستای گسترش همكاری های علمي و پژوهشی برگزار شد:

​​​​​​​نشست هم اندیشی پژوهشگران دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) با مسئولان مرکز مطالعات و برنامه ریزی تهران

29 Dec 2024

کد خبر : 15818138

تعداد بازدید : 847

در راستای گسترش نظام‌مند همكاری های علمي و پژوهشی با متخصصین و صاحب نظران حوزه داده کاوی و علم داده، نشست هم اندیشی با عنوان «داده محوری در مدیریت شهری» با حضور پژوهشگران دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران برگزار شد.

   در این نشست اعضای هیأت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) آقایان دکتر مجید امین افشار، دکتر مرتضی قلیچ، دکتر حمید میرزاحسین، دکتر هادی رمضانی، دکتر محمد بی‌جن‌خان با دکتر کوثر یزدان نجاد، رئیس اداره پیمایش و داده کاوی کانون افکارسنجی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران دیدار و گفتگو کردند.

 

در ابتدای جلسه، یزدان نجاد ضمن معرفی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران به عنوان مغز متفکر و بازوی پژوهشی مدیریت شهری، به تشریح اقدامات علمی و پژوهشی این مرکز در قالب پروژه های مطالعاتی، گزارشات دانش شهر، سیاست نامه های شهری، تالیف و ترجمه هدفمند کتب تخصصی، برگزاری رویدادهای علمی (اعم از نشست ها، پنل های علمی، کارگاه های تخصصی، مدرسه تخصصی، سمینارها و مسابقات) و حمایت از رساله های دانشجویی پرداخت و ضرورت داده محوری در برنامه ریزی و توسعه شهری را تشریح نمود.

در ادامه نشست هم اندیشی، مجید امین افشار، عضو هیئت علمی دانشگاه امام خمینی (ره) به همکاری های مشترک دانشگاه امام خمینی (ره) و مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در حوزه هوش مصنوعی و داده کاوی از طریق شرکت های فعال در مراکز رشد این دانشگاه تاکید کرد و نیازهای شهرداری تهران در این حوزه را خواستار شد.

مرتضی قلیچ، عضو هیئت علمی دانشگاه امام خمینی (ره) ضمن اشاره به سوابق همکاری خود با مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران به ارائه نکاتی در خصوص ابزارهای نظرسنجی و افکارسنجی و شیوه های پیمایش و تجزیه و تحلیل در راستای دستیابی به نتایج با کمترین خطا پرداخت.

هادی رمضانی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام خمینی (ره) و مدیرعامل شرکت فناوران کیهان دانش به تشریح نقش هوش مصنوعی و داده کاوی در مدیریت بهینه سیلاب شهری، تخمین و کنترل فرونشست و مدیریت فضای سبز پرداخت و انجام طرح های مطالعاتی و ارائه نقشه راه با رویکرد داده محوری در این حوزه را پیشنهاد نمود.

در ادامه جلسه محمد بی جن خان، عضو هیئت علمی دانشگاه امام خمینی (ره) به بیان نکاتی در خصوص شرح وظایف دستگاه ها در حوزه مدیریت منابع آب پرداخت و گفت: تالیف و ترجمه کتب تخصصی در حوزه منابع آب با رویکرد داده محوری از ضروریات مدیریت شهری کلان شهر تهران بوده و انتشار کتب با همکاری مشترک مابین دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و مرکز مطالعات می تواند مورد توجه قرار گیرد.

حمید میرزاحسین، عضو هیئت علمی دانشگاه امام خمینی (ره) به تشریح جایگاه داده کاوی در هوشمندسازی حمل و نقل و ترافیک پرداخت و اظهار داشت: استفاده از داده‌ها در بهبود سیستم‌های حمل و نقل به دلیل داشتن اطلاعات دقیق و کامل درباره روند ترافیک، نیازهای مسافران و مراکز حمل و نقل بسیار موثر است.

وی همچنین آینده پژوهی در حوزه های مختلف مدیریت شهری مبتنی بر مدل های هوشمند داده کاوی را مورد ارزیابی قرار داد.

در پایان جلسه کوثر یزدان نجاد ضمن تشکر از اساتید و متخصصین واحدهای فناور دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: جای امیدواری است با توسعه مناسبات و همکاری‌های فی مابین، در تحقق مدیریت یکپارچه و هوشمند شهری ایفای نقش نماییم.

 

افزودن نظرات